Úvodní stránka » Články

Články

Neumísťujte miminka do kojeňáků - RPP má volnou kapacitu!

přijetíZákon č. 94/1963 Sb. O rodině mluví jednoznačně:
§ 46, odst. 2 - Před nařízením ústavní výchovy je soud povinen zkoumat, zda výchovu dítěte nelze zajistit náhradní rodinnou péčí nebo rodinnou péčí v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, které mají přednost před výchovou ústavní. ...celý článek

1. 9. 2011 | Rubrika: Články

RPP by od 1. 1. 2014 měla být hlavní formou péče o novorozence

Vratislav Hlásek byl jedním z členů Mezinárodní expertní skupiny v oblasti péče o děti do tří let věku v ČR, která se sešla 25. srpna 2011 na MPSV. To zde mj. prezentovalo harmonogram kroků, které povedou k omezení, resp. následnému zrušení institucionální péče o děti do 3 let věku. ...celý článek

28. 8. 2011 | Rubrika: Články

Třetí miminko v Rané pěstounské péči

Ilustrační obrázky - 1125683_61923530.jpg (náhled)

Po dvou měsících čekání na správné rozhodnutí sociální pracovnice je již třetí miminko v Rané pěstounské péči. A je to velice milé děťátko. V jedenácti dnech si ho pěstouni vyzvedli přímo z porodnice a od té doby má zajištěnu rodinnou péči, jako každé jiné zdravé miminko.

 

1. 7. 2011 | Rubrika: Články

Již druhá rodina úspěšně předala miminko z RPP

ilustrační obrázekJe skvělé, že se Raná pěstounská péče začíná alespoň po kapkách rozvíje i v dalších místech České republiky. Již druhé rodině se podařilo provést novorozené miminko od porodnice do definitivní rodiny, aniž by muselo zakusit co obnáší pobyt v kojeneckém ústavu. Blahopřejeme a věříme, že se tato praxe stane brzy běžnou.

10. 6. 2011 | Rubrika: Články

Zajímavá studie o důležitosti zážitků u kojenců

škopíkSamotný výzkum byl zaměřen na plavání kojenců, ale pro RPP je velice důležitý závěr, ke kterému pan profesor na základě jejich výzkumu dospěl:

13. 5. 2011 | Rubrika: Články

RPP na metodických setkáních s pracovníky SPOD tzv. III. obcí

MPSV_logo (náhled)Na základě spolupráce s MPSV deklarované v dříve citované Tiskové zprávě přednášeli manželé Hláskovi spolu se zástupkyní vedoucí oddělení SPOD Středočeského kraje Mgr. Bc. Janou Nožířovou, DiS. na Metodických pracovních setkáních sociálně-právní ochrany dětí.

29. 4. 2011 | Rubrika: Články

Stránky RPP.CZ získaly do začátku důležitou podporu

logo_RPP_rr.jpg (náhled)Pro fungování kvalitní webové prezentace je především třeba napsat texty a vytvořit grafiku, ale neméně důležité je získat reprezentativní, výstižnou a zároveň zapamatovatelnou doménu a jednoduchý a přitom mnoha potřebám vyhovující systém pro jejich vytvoření a správu. To vše již web RPP.CZ díky pochopení a podpoře skvělých lidí má.

29. 4. 2011 | Rubrika: Články

Volná kapacita pro novorozence do RPP

čekání (náhled)Pěstounská rodina, která již druhé miminko předala do definitivní rodiny, je opět připravena převzít do péče další miminko. Předáním miminka se pěstounské rodině ze Středočeského kraje uvolnila kapacita pro převzetí další novorozeněte do pěstounské péče na přechodnou dobu.

25. 4. 2011 | Rubrika: Články

Další miminko má svou rodinu

Ilustrační obrázky - rodinka.jpg (náhled)Miminko, o kterém jsme psali v článku z 5. března 2011, již má svou definitivní rodinu. Miminko bylo do RPP umístěno v únoru. Od té doby v pěstounské rodině čekalo, než se vyřeší jeho právní situace.

25. 4. 2011 | Rubrika: Články

Tisková zpráva MPSV

MPSV_logo (náhled)Ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo 9. 3. letošního roku následující tiskovou zprávu, která se bezprostředně týká i rané pěstounské péče. Příloha této tiskové zprávy, kterou nalaznete, otevřete-li si tento článek, se týká přímo RPP.

20. 4. 2011 | Rubrika: Články

Prezentace RPP na setkání se zástupci neziskových organizací

Šipky (náhled)Dne 7. března 2011 proběhlo na MPSV setkání zdejších pracovníků a zástupců neziskových organizací, jehož součástí byla i prezentace projektu Narodit se do rodiny.

8. 3. 2011 | Rubrika: Články

Další miminko nebude začínat v kojeneckém ústavu

nožičky (náhled)Sláva! Dobrá věc se podařila! Další miminko nebude začínat svůj život v kojeneckém ústavu. Dík patří všem, kteří RPP a její propagaci pomáhají. Děkujeme :-)

 

5. 3. 2011 | Rubrika: Články

Prezentace RPP na setkání KÚ na MPSV

opřená ručička (náhled)Dne 3. března 2011 proběhla prezentace praktických zkušeností i teoretických východisek RPP na setkání psychologů a sociálních pracovníků jednotlivých krajů ČR na MPSV.

 

5. 3. 2011 | Rubrika: Články

Nové webové stránky RPP

očička (náhled)

Právě jsme zahájili zkušební provoz nových webových stránek zaměřených na Ranou pěstounskou péči. Tato dočasná podoba slouží k rychlému předávání potřebných informací. Na jejich definitivní podobě můžete spolupracovat i vy.

 

5. 3. 2011 | Rubrika: Články